söndag 25 november 2012

Diskelasar och annat smått och gott.

Då är Stiffe i Japan.
Vaknade till ett meddelande i morse: -Gissa vem som bor på samma hotell?

ACCEPT!!!!!

Wow då. (Utan utropstecken.)

Här hemma har man marktjänst och är då också enhäldig härskare.
Kanske diktator? :D
När jag sa till kidsen:

-Nu vet ni vad som gäller när vi är ensamma hemma?
-Jaa, vi måste hjälpa till mer.

Power.
Det är något vi begär i utbyte mot månadspeng normalt också. Fast de märker också att det är inte lätt att vara "ensamstående" och det märks framförallt efter en vecka när alla aktiviteter har gått ett varv. Det blir mycket pusslande, träningar som krockar, kalas som ska åkas på, läxor att läsa, handla, laga mat, gå med hunden, se efter fiskarna, städa m.m. Ja ett normalt liv som alla andra har. Men brukar man vara två och delar på allt, blir det helt plötsligt konstigt när man står där själv. Tur jag har ungar som faktiskt lägger manken till när vi är ensamma.

Det där sista med städningen får stå sist på listan men jag som har fått spraydille har svårt att låta bli.
För jag har upptäckt en underbar sak. Jag som avskyr att bli kladdig om händerna köper nu på mig vim, ajax, ja allt tusan vad de heter, i alla dess dofter och specialinriktningar och jag sprayar överallt. (Även om det inte syns om ni kommer hem till oss.) Det negativa är att man behöver en diskelase (skånska för disktrasa för mina andra svenska vänner) i andra handen. Diskelasar är normalt äckliga och innehåller massor med äckliga bakterier och även om jag försöker skölja noga och efterskölja med kallt vatten så de äckliga-äckliga inte får go värme och bygga bo i, gör inte hela familjen det. Det finns även de som torkar av och inte sköljer efteråt ens! De uppmuntrar alltså nya bakterier in i vår diskelase! Tvi vale!
Nya diskelasar är vanligtvis en bristvara i huset som man inte kan vara utan. Det är nästan som toapapper. Fast toapapper sparar man inte om ifall det skulle ta slut......
Behöver nog bli bättre på att köpa lasar oftare. Ska kanske lägga in en rutin att vid varje sprayköp köpa minst 10 lasar.
Jag har tom. kokat lasar ibland när det blivit för äckligt. Inte för att jag är snål utan för att jag är för lat att köra ner till affären. Men de får så tråkig färg då. De ska ju vara piffiga och glada också. Vilka pretationer jag har. (Skrattar högt!!!)
Länge leve glada diskelasar, jag hyllar dem och tycker att de borde få sin egen dag precis som kanelbullens och all annat skit. Diskelasar är så viktiga i alla hem!!!!!!

Tillbaks till verkligheten igen. Jag tänkte sätta på en maskin tvätt. Kondo har fått sin runda och mat. Firrarna har fått sin mat. Kaminen är tänd och jag måste ner till affären och handla kaffe. (och kanske några lasar nu när jag tänker på det.) Sen är det kalas i Helsingborg som gäller idag för ungarna. Jag tar mig nog en tur på Väla och shoppar lite julklappar sen är det kväll snart igen.

Tiden går ofantligt fort och jag hinner knappt med. :)

Simma lungt!

Psst.
Vet ni att pappa Stefan är duktig på "trommor" och har varit med i ett band och spelat för 300 personer och jag har varit med i vm i simning, enligt min god sons uppsats i skolan. Jag skrattar än och undrar vilken verklighet han lever i...... Men vad härligt att kunna ta i lite och bara rycka på axlarna och säga -Jag trodde det. Min pojke håller på att bli stor och bli en man som tar i lite när han berättar. Precis som alla andra män. ;-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar