söndag 1 april 2012

1 april

Vi hade tänkt hälsa på Mikael och Vicky idag på deras säsongs öppning men tyvärr fick de avboka pga sjukdom. Därför fick vi en dag över så vi bestämde oss för att besöka Lunds historiska museum. Jättekul och jätteintressant och helt klart något att rekommendera. Man är för dålig på att besöka sevärdigheter som ligger för nära. Något vi måste bättra oss på!
Vårt vackra landskap Skåne har mycket att erbjuda.

När vi kom hem fick vi ägna lite tid till firrarna. :)
Mätning och funderande (inklusive bärs) och så ett nytt test. Man måste prova, annars vet man inte... OK, inget dunderavancerat eller plong-plong snyggt men en liten test mår ingen dåligt av och mer syre till gullungarna kan inte vara fel. Vi är inne på trickeltankar nu. Nitrat har alltid varit ett gnagande problem hos mig och även om kanske inte den keramiska median funkar slås kanske en del ammoniak isönder och gasas bort istället?

Vi ger det lite tid och återkommer förhoppningsvis med ett bra resultat.
Fast vi har inte jättehöga förväntningar, vi har alldeles för mycket fisk till det vattnet. Maximus är idag 64 cm.
Apollo var sur som attan så jag fick inget bra foto men hon var 63 cm. Hon var desto goare i karet när det vankades mat. :D

Lillebror och lillasyster är båda 37 cm. Fortfarande väldigt blyga och osynliga men de måste äta, för de växer....


Cassiopeia är definivit inte blyg och börjar väl bli lite fisk hon också, 45 cm.

Min lilla Ozzy står däremot är kvar på 51 cm men jag tycker mig se att han har lagt på sig lite mer runt omkring. :D
  
Miney Moe har nått 55 cm. Inget bra foto på henne heller i baljan, en kantslickare så det fick bli foto i karet. Fortfarande ful-söt men min älskling ändå....
 
Annars kan jag meddela att jag ligger i hårdträning just nu. I BKKS:s showklasser och varieteter. Så mycket att grotta in sig i! En sanke kan ju vara vanlig sanke, en doitsu sanke, en metallic sanke med fjäll: yamatonishiki, en metallic doitsu sanke: hei-sei-nishiki, en koromo sanke, en ginrin sanke, en tancho sanke, en kanoko sanke, ja nu kommer jag inte på fler men har säkert missat en del. Såhär håller det på. Och det finns 13 showklasser... Tur man är en nyfiken jävel som samtidgt är envis. Jag tänkte piska skiten ur Perla på benchingkursen. För vi ska till huvudataden (Stockholm, Jens, Stockholm, ,det där till höger som du vill gräva loss från Sverige) på benchingkurs den 21/4. Ska bli jättekul och det är ingen tävlig. (NOT!!!! Allt är tävling....)

Nu är det käk, trevlig söndagskväll gott folk!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar