fredag 23 mars 2012

Maya Kangeroo

Frodo är som en ny hund. Ja, nästan. Kanske mer en bättre begagnad efter service. En gladare hund som rör sig lite mer och som inte haltar mer. Kanske ingen atlet men det förväntar jag mig inte. Bara han inte har ont och jag tror inte han har det just nu. HÄRLIGT!!!!

Här om dagen fick jag foto från Anne på min nya Ochiba.
En Doitsu Ochiba Shigure och hennes namn är Maya Kangeroo.
Maya efter ansiktet på en mayaindian på hennes vänstra sida och Kangeroo efter kängruansiktet i hennes anskikte. På hennes högra sida kan man urskilja en kalv som hoppar i gräset, men få in det i namnet klarade inte jag av. :) Nu tror ni säkert att jag har förlorat vettet fullkomligt (har jag kanske men så länge jag inte vet det, ser jag inget fel i det...) men kolla bilderna. Lite fantasi måste man ha, kompis!
Kalven springer framåt på fisken och man ser huvudet där öronen fladdrar bakåt i vinden.
En mayaindian med håret uppsatt i en totte högt på huvudet.
Här ser ni kängrun.

Maya är ingen ersättningsfisk för Jaws, jag har alltid velat ha en doitsu ochiba och när jag såg henne där bland virrevarret hos försäljaren, stack hon ut i mina ögon. Absolut ingen perfekt koi men när Anne berättar att hon är en väldigt social och orädd fisk blir jag jätteglad. Att hon är på grönbete hos Anne beror på att vi har överbefolkat i vår karantän och ligger redan på bristningsgränsen så egentligen kunde jag inte köpa Maya pga det. Men Anne erbjöd sin tjänst som surrogatmamma tills vädret blir bättre och vi kan ta ut storväxarna i utedammen. Supertack!

Stiff ska till England denna helgen för att skriva prov för att se om han får fortsätta utbildningen att bli internationell domare. Denna gången har han faktiskt lagt ner lite tid på pluggandet så vi håller tummarna att det går bra. Det fina är att jag lär mig samtidigt och kan väl vara lite stolt att jag har hyfsat bra koll på de olika varieteterna och vilka showklasser de går in i. Det finns oftast en logik men när logiken inte finns där blir jag frustrerad. Fast det är kanske min logik som inte stämmer överens med andras logik? Jag har insett att översätta bokstäver till siffror kanske inte gemene man håller på med. :D

Koi Club Sweden ska anordna i live koishow i maj och vår nya klubb Koigalen klubben ska vara med på ett litet hörn och hjälpa till. Stefan ska hålla en benchingkurs innan så nu har vi ett spikat datum. Så det innebär att jag ska tatuera Jaws hos Mr SVARTE BARON!!!!!!! Super-duper-spännande!!!!!

Här är en del av hans arbete: 


Gå gärna in på hans hemsida och checka fler: http://svartebaron.blogspot.se/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar