lördag 11 december 2010

Shopping

Stress, stress, massor av stress.
Varför gör man så varje jul?
Jag och Stiffe har stora problem att hålla reda på allt som händer och vi lever slaviskt efter vår "Stora Familje-kalendern". Står det inte där, finns det inte. Det är tur att vi har den, det är bara otur att vi ibland glömmer att fylla i....
Och sen kan man undra varför det oftast är min textstil som pryder detta underverk?
Just i fredags borde det ha stått något om kakor och kolor men som tur var kom jag ihåg precis när vi satt i bilen och skulle till Center Syd. Vi måste inom familjen Andersson!
Filippas klass ska sälja kakor och kolor för att tjäna in pengar till en framtida klassresa så be aware!
Imorgon söndag kommer en 11-åring med pulka och lillebror på släp och knackar dörr i området.
Bor ni inte på gång avstånd, hör av er om ni är sugna på Farfars Favoriter, Mormors Dubbla Chokladflarn eller Lillebrors kolor för en femtilapp lådan.Varför då inte några kakor tillsammans med en kopp kaffe i en söt liten espresso-kopp á lá Nishikigoi på kanji? ;-) MM Homemade.


Men det var ju shopping jag skulle blogga om. Vi var på Center Syd igår och det kändes helt ok, lagom med folk och vi köpte vad vi skulle, strukturerat och bra. Inga julklappar dock, det är långt dit och det står inget speciellt i kalendern där i slutet på månaden... En ny badrumsfläkt på Bauhaus (Nej, vi åt ingen pölse.) julgranskulor på Panduro (såklart) och ved så vi inte behöver frysa så in i bängen.
Fast det gör vi inte för nu blev det plusgrader sådär helt appropå.
Det var därför jag upptäkte att jag faktiskt också behövde nya stövlar eller kängor. De jag använde läkte in vatten som ett såll, märkte jag nu när all snö smälter och de andra stövlarna jag har är alldeles blanka undertill så när det fryser på igen kommer det att bli livsfaligt.
Nej, iväg till Center Syd idag igen och visst fanken, grabben fyller år snart! Det har vi faktiskt skrivit upp men det är ju 1 1/2 vecka dit och det har varit så mycket annat att hålla reda på....

Elliots present fixade vi snabbt, men det där med skorna....
Ska man handla något till sig själv, vill man sondera området, eller hur?
Ibland hittar man rätt direkt men tänk om man skulle hitta lite bättre i en annan butik?
Det betyder att man måste kolla i alla skobutiker innan man kan köpa några. Till Stiffes förfäran.
Men det var faktiskt han som sa att det finns en ny sportoutlet i Siba:s gamla lokaler, de kanske har vinterkängor där också? Så det betydde ju att vi lämnade Center Syd området och gick över gatan.
Och där var fler sportbutiker och skobutiker.... Några till att gå igenom...
Så det blev faktiskt ganska jobbigt idag att shoppa.
Och jag hittade inget "rätt" i heller, fast jag kom hem med ett par kängor som igentligen är ett nummer för stora, men jag vågade inget annat.... :D
Bättre lite stora än små, då kan jag ha dubbla strumpor om jag fryser.

Det blev också lite julklappar till kidsen. Fast inte alla, det vi hade planerat att handla, hann stänga. Förmodligen pga sko-letandet. Det får bli ett nytt besök igen och jag kan stolt tala om att jag köpte inga kulor idag. (Fast jag behöver fler nu har jag upptäkt i kväll.)
På tal om kulor har jag gjort till min syrra också. Inte koikulor med dock djurkulor.

Yoga blev riktigt fin tyckte jag.
Jag har gjort ganska många kulor, tom skickat till Norge, som inte är EU-land så det blev att exportera julkulor. Det var lite spännade att skaffa EIRO-nummer och allt annat som man måste göra och kulorna har kommit fram som de skulle.
Här är två av Kirstens koi som jag har gjort:

Se även i kaffe med dopp efter andra nya saker, nya artiklar produceras hela tiden. Får jag inte pyssla vet jag inte vad som skulle varva ner min just nu stressade själ....

Önskar er alla en trevlig lördag kväll!

MM

1 kommentar:

  1. Jag tackar jättemycket för dom fina julgranskulorna. Dom kommer att bli fina i julgranen./ Bloggsyrran

    SvaraRadera