söndag 14 november 2010

Operation julstädning!

Vi startar tidigt i år. :D
Att ha ett litet hus kan var fördelar, för då är det inte så mycket att städa, men i familjen Malm har vi ett gemensamt problem. "Bra att ha grejor".
Då är det inte så jäkla lätt att städa för det finns grejor överallt!!!!
Jag är en mästare på att städa upp röra, problemet är bara att jag glömmer var jag la grejorna.
Stiffe är av kalibern att han ska använda diverse saker "sen" och så ligger de kvar där han lämnade dem. När då jag har städat är förvirringen total.
Vi har blivit bättre och har tex fått mer ordning på våra verktyg, alla ska vara i garaget, men det känns som vissa har flyttat hemmifrån redan. Gamla vanor är svårt att bryta. 
Men det är inte bara vektygen som är det enda problemet i vårt hus.
Vi har för stort köksbord så där hamnar allt och det är bara ta ett svep med armen så får vi plats hela familjen ändå. Tills någon får spatt och det blir en rajd här hemma.
Och vet man då inte var alla grejor ska ta vägen har vi våra "indelade" ställen.
Ungarna har sina rum, Stefan har datorbordet och jag har fått tvättstugan. (Förvånad? ;-))
Sen tar man nästa raid i våra privata rum. Ibland blir det bråk om vems grejorna igentligen är, men det brukar vi lösa med att lägga dem på köksbordet för att se om någon vill kännas vid dem. (Koko......) Om det är papper det handlar om hamnar de ibland i räkningshögen, den gås igenom varje månad i alla fall.
Ett annat "problem" vi har är att vi har två hundar och en katt. 
Att en golden fäller är inget konstigt, det samlas i grupper i hörnen och svävar runt på golvet varje gång dörren öppnas. Inget konstigt heller att en schäfer fäller ibland, men hur en korthårig schäfer fäller HELA TIDEN skrev jag inte upp på. Borde man inte få avelsstatisk för såna här saker vid köp av hund?
Jag fattar inte hur killen kan tappa på så mycket hår! Och det smyger sig in under lister, kör vävteknink i soffan och när underhåret släpps, byggs Frodos tussar på till garnnystan istället.
Vi har dammsugaren ståendes i tvättstugan (mitt rum) eftersom vi insåg att ha dammsugaren i städskåpet skulle ge arbetsskador för monotomt lyft.
Dammsugaren körs vanligtvis en gång om dagen men det syns knappast.
(Vi har också startat barnarbete för att få avbelastning, mot veckopeng. ;-))
Detta är nog anledningen att vi nu har bestämt oss för att starta julstädning tidigt i år.
För att hinna hela lilla huset. Vi behöver ju fortfarande dammsuga rubbet dagligen....
Så vi startade med the master bedroom. Det minsta rummet i huset. Vi tänkte vi börjar smått så vi inte tar ut oss helt från starten. Tjena moss.
De som har varit hemma hos oss vet att vi har Filippas f.d. flickrum och har tillbringat några år med en rosa tapet med glittrig bård med tecknade poptjejer på.
Vi ska tapetsera om men eftersom vi har bestämt oss för att försöka slutföra påbörjade saker innan annat startas, så har vi sagt att vi får leva med detta så länge. Vi sover ju bara där.
Men smart-Mona tänkte att man kan riva av glitterbården ser det kanske inte lika nördigt ut.
Tills bården tog tapeten också och att vi har haft en mörkblå tapet under den rosa och det blev kanske inte så iögonfalllande.
Så nu ser det ännu jävligare ut!
Men det är så rent som vi lyckas med i alla fall. Vi har legat på alla fyra och försökt dammsuga bort hår under lister, listerna tvättade, sängen flyttad, golvet skrubbat, taket dammsugat (hehe), väggarna avtorkade och alla serietidningar utflyttade!!!! Serietidningarna, ja det är ett annat kapitel....
Idag ska vi ha utedag med dammen. Det var dealen med Stiffe denna helgen så vi kunde påbörja operation julstädning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar