söndag 7 november 2010

Mani.

Mani har många synonymer.
Noggrannhet, dille, fluga, passion, tvångsbegär, fix idé, galenskap.
Det sistnämnda säger Stefan att jag har.
Och en hel del av dessa enligt honom.
Men vem gillar att stoppa ner händerna i köttfärs och rulla köttbullar?
Äta revben eller kyckling med fingrarna?
Skala apelsin?
Kan någon någonsin uppskatta ögonbryn på "fel håll"?
Listan kan säkert göras ännu längre, men dessa egenskaper som jag kommer på nu, kallar jag noggrannhet.
Jag är inte rädd för att bli skitig men det finns skillnad på skit och skit.
Rota i trädgården och få smuts under naglarna, visst jag hurrar inte, men det är helt ok.
Klappa en blöt hund är inte heller upplyftande, men det stör mig inte.
Inte ens att plocka bort fästingar på byrackarna med fingrarna rör mig i ryggen.
Men fettiga matrester på fingrarna får mig att rysa!
Pizza-slice kan jag äta utan problem med fingrarna men jag tar bara i den torra delen. Skulle jag behöva hålla i den "blöta" delen med fingrarna, uuuuurk. Fram med gaffeln för att balansera upp den där drypiga delen.
Sen kommer vi till ögonbryn noggrannheten. För det är noggrannhet det handlar om! Det är menat att hårstråna ska utgå från mitten av ansiktet och utåt. Uppåt är också ok, men då får inte hårstråna vara för långa, vem vill ha ögonbryn kammade längs pannan? Det viktiga är att de går alla mot samma mål, inte hit och dit. Jisses vad jag vill rätta till andras ibland, men jag lägger band på mig själv, men måste tyvärr stryka mina egna ögonbryn för säkerhets skull. Vilket ofta kommenteras när ögonbrynsmaffian (pappa Göran, make Stiffe och systerson Tim) jävlas med mig.
Jag vet att min blogg-syrra stöder mig till fullo på ögonbrynspunkten så jag är inte ensam om denna noggranhet.
Nog om mani för idag.
Jag är färdig med några muggar. Vad tycks?


Och så några bilder från idag, Kono Hana käkar.

Visst är hon söt?
Tack för idag Henrik och Göran från Småland, alltid trevligt att träffa fler koigalningar!

Simma lugnt!

2 kommentarer:

 1. Hujeda mig så lika vi är, jag håller med om det mesta du rabblar. VEM vill bli kletig om fingrarna och VEM gillar ögonbryn på fel håll.
  Kul att läsa din blogg, tittar in varje dag.
  Blogga lugnt...../Bloggstsystern

  SvaraRadera
 2. Ni är lika skruvade bägge två ;-)

  Stefan

  SvaraRadera